Escabeche van verse makreel & garnalen, pepers en kruiden

Escabeche van verse makreel & garnalen, pepers en kruiden Deze gerechten kun je een dag van tevoren bereiden, zodat je rustig kunt aanschuiven bij je gasten en kunt pochen met hoe makkelijk koken is!

Deze gerechten kun je een dag van tevoren bereiden, zodat je rustig kunt aanschuiven bij je gasten en kunt pochen met hoe makkelijk koken is!

- 600 gr Makreelfilets
- 100 gr Bloem
- Zout, peper naar smaak
- Droge  kruiden naar smaak (kijk in de speciaalzaak of je bv za’atar kunt vinden)
- 4 blaadjes Laurier
- paar takjes Tym 
- 1 goede tak Rozemarijn
- 200 ml Olijfolie
- alle kleuren 1 Paprika
- 2 zonder zaadjes Chilipeper 
- 1 Ui
- 4 teentjes Knof
- 1 Sinaasappel
- 1 Citroen
- 50 ml Rode wijn azijn
- paar takjes Bladpeterselie

Doe de bloem met zout, peper en kruiden in een schaal en haal de visfilets daar doorheen zodat ze mooi egaal bedekt zijn met een laagje 
Snij alle groenten vrij grof, schil en pers de citrusvruchten
Neem een pan waarin de filets straks mooi ‘onder’ staan en verhit daarin de olie. Bak de makreel ongeveer één minuut aan beide zijden, schep voorzichtig uit de pan en leg opzij
Bak in dezelfde olie alle groenten en kruiden, ook de citrusschillen
Zodra de ui wat glazig is giet je de azijn en citrussap bij en breng de marinade op smaak
Nu mag de vis er weer bij en zet je het vuur uit; de vis zal nu de marinade opnemen
Het mooie van dit gerecht is dat je het warm, koud en op kamertemperatuur kunt eten en altijd slaagt!

Hummusmousse (spreek uit: goemoesmoes), yoghurt, room, granaatappel, komkommer & pinda’s
- 250 gr Hummus
- 50 ml Bouillon veg.
- 100 ml Slagroom
- 100 ml Yoghurt
- 4 blaadjes Gelatine
- 1 Granaatappel
- 1/4 Komkommer
- handje Pinda’s

Klop de slagroom goed stijf en zet in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in wat water
Maak de bouillon, los daarin de gelatine op  en laat deze koud worden in de koelkast (let op: niet te koud want dan stijft het op, dat moet straks in de mousse gebeuren!)
Haal de pitjes uit de granaatappel en snij de komkommer in kleine blokjes
Meng nu de slagroom met de yoghurt en voeg zo snel mogelijk met een spatel toe aan de hummus. Dan de bouillon (met gelatine) erbij en nogmaals goed mengen
Doe in de glaasjes wat granaatappel, komkommer en pinda zodat je straks die kleurtjes aan de buitenkant ziet. Schep er een laag hummus in en ga zo door totdat alles mooi verdeeld is
Laat in de koelkast opstijven

Serveren met Pita brood (die kun je ook krokant maken in de oven!)

Gele quinoa rijst
- 1 Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 Paprika groen
- ½ zonder zaadjes Rode peper
- scheut Olijfolie
- 100 gr Quinoa
- theelepel Kurkuma
- 200 gr Rijst
- 250 ml Water / bouillon

Quinoa goed spoelen en ongeveer 10-15 minuten nèt niet gaar koken. Af laten koelen
Groenten op gewenst formaat snijden en zachtjes bakken in de olie,  de quinoa en de kurkuma mogen erbij zodra de groenten wat glazig zijn Dan de rijst erbij en even omscheppen
Onder water/bouillon zetten en gaar koken Op smaak brengen met zout en peper

Citrussalade, munt, dadels, pistache & krokante kikkererwten
Als je naar onderstaande lijst kijkt denk je wellicht: ‘tsjonge wat een ingrediënten, veel werk!’ Dat valt enorm mee, het is een leuk werkje en het loont absoluut de moeite; deze salade was een enorm succes daar. Gebruik vruchten van het seizoen die je zelf lekker vindt.

- 1 blikje Kikkererwten uit blik
- scheut Olijfolie
- theelepel Paprikapoeder
- theelepel Chilipoeder 
- naar smaak Zout
- naar smaak Zwarte peper

Doe de kikkererwten in een ovenschaal met alle ingrediënten in een ovenschaal en bak in een oven (180 graden) knapperig. (de snelle versie is frituren en in daarna kruiden toevoegen)

- 1 Sjalot
- 1 teen Knoflook
- 1/4 Venkel 
- 1 Sinaas
- 1 Mandarijn
- 1 Limoen
- 1 Pomelo
- 1 Grapefruit
- 4 Kumquats 
- 4 Dadels
- paar takjes Munt 
- ¼ theelepel  Oranjebloesemwater
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
- naar smaak Zout en Peper

Alles in gewenste vorm snijden en mengen
Het oranjebloesemwater geeft een heel bijzonder smaak effect, aromatisch!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld