Espetada de Espada

Alle groenten en kruiden grof snijden (het wordt een saus die even pruttelt dus alles wordt gaar en zacht) Ui t/m rozemarijn in scheutje olijfolie zachtjes bakken Tomaat toevoegen en even doorbakken Blussen met Madeirawijn, dan mag de bliktomaat erbij Laten koken op laag vuur tot gewenste dikte is b

1 Aromatische tomatensaus 

Ui  1
Knoflook 1 teen
Wortel 2 cm
Bleekselderij 1 stengel
Citroengras 1 stengel
Bladpeterselie paar takjes
Rozemarijn paar takjes
Tomaat vers 1
Madeira 200 ml
Bliktomaat  1 blikje
Zout & Peper smaak

Alle groenten en kruiden grof snijden (het wordt een saus die even pruttelt dus alles wordt gaar en zacht)
Ui t/m rozemarijn in scheutje olijfolie zachtjes bakken
Tomaat toevoegen en even doorbakken
Blussen met Madeirawijn, dan mag de bliktomaat erbij
Laten koken op laag vuur tot gewenste dikte is bereikt
Op smaak brengen met zout en peper

2 Spiesen
Hier moeten we enigszins improviseren, zowel met de vis als de spiesen. Espada kun je in Nederland niet vinden. Dus neem een stevige vis, bijvoorbeeld zeeduivel. Laurierstokken zijn ook een uitdaging, maar met rozemarijn of citroengras kan het ook.

Vis (wit)                      400 gr
Sjalot                          4
Groene paprika 1
Citroen 3
Rode peper                2
Olie  
Zout & peper  
Laurierstokjes/spiesen  

Snij de vis en groenten in stukken die je makkelijk kunt verwerken en prik ze op een spies
Je kunt ze eventueel marineren met wat olie en kruiden
Grillen op houtvuur of grill, kan ook in de pan

3 Salade avocado-vruchten, ponchadressing
Vruchten naar keuze/seizoen

Avocado                     2
Ui (rood)                     1
Munt   paar takjes
Bladpeterselie            paar takjes
Mango                       1
Banaan                        1
Petinga/Druif                10
Maracuja                    1
Ananas                          ¼
Rum                           50 ml
Honing                        eetlepel
Limoensap                  1 limoen
Olijfolie                        smaak
Zout & Peper   smaak 

Snij alles op gewenst formaat
Maak dressing van rum t/m olijfolie en breng op smaak

4 krokantjes van zoete aardappel
Zoete aardappel
Frituurolie 
Zeezout

Aardappel heel dun snijden en frituren in de olie
Uit laten lekken op keukenpapier


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld