Gepeperde steak & ratatouille

Kneus de peperkorrels met iets zwaars, er mogen best een paar hele tussen zitten, want dit is een gerecht voor peperliefhebbers. Besmeer de steaks met mosterd en haal ze door de peperkorrels, zodat deze in een goede laag vast blijven zitten op het vlees.

Hoofdgerecht: 4 personen
Ingrediënten steaks
- 4 steaks
- 20 gr. peperkorrels heel
- 4 eetlepels scherpe mosterd

Ingrediënten saus
- 250 gram crème fraiche
- 2 eetlepels mierikswortel
- 1 eetlepels scherpe mosterd
- 1 eetlepel gembersiroop
- zout
- peper

Ingrediënten ratatouille
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- ¼ venkel
- 1 theelepel korianderzaad/poeder
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- ½ aubergine
- ½ courgette
- ½ paprika geel
- ½ paprika groen
- scheut witte wijn
- 1 blikje tomaat
- 1 grote tomaat vers
- 10 blaadjes basilicum
- zout en peper

1) Steaks
Kneus de peperkorrels met iets zwaars, er mogen best een paar hele tussen zitten, want dit is een gerecht voor peperliefhebbers. Besmeer de steaks met mosterd en haal ze door de peperkorrels,
zodat deze in een goede laag vast blijven zitten op het vlees.

2) Saus
Klop de crème fraiche enigszins los en meng met de overige ingrediënten voor de saus. Zet de saus vervolgens koud.

3) Ratatouille

Het sjalotje, de knoflook en de venkel met de rozemarijn, tijm en korianderzaadjes een paar minuten bakken in wat olijfolie. Dan de aubergine, courgette en paprika toevoegen en deze ook een paar minuten zachtjes meebakken totdat de groenten wat kleur hebben en enigszins gaar zijn.
Dan mag er een gulle scheut wijn bij om te blussen, alles komt nu los en zorgt voor meer smaak.
Vervolgens de bliktomaten en verse tomaten toevoegen. Ik gebruik graag bliktomaten in combinatie met verse; bliktomaten hebben een fijne geconcentreerde smaak. Laat de groenten de gewenste gaarheid bereiken en scheur op het laatste moment de basilicumblaadjes en strooi deze erover.
Uiteraard op smaak brengen met zout en peper. Ratatouille is eigenlijk een geweldig gerecht
op zich, ik eet het graag met vlees of vis als bijgerecht. Je kunt het ook in zijn geheel roosteren in de oven, dan krijg je een heel andere smaak!

Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld