Varkenskarbonade & Appel gevuld met salie en gecarameliseerde sjalotten

Ingrediënten varkenskarbonade - 4 stuks karbonade met bot - 4 eetlepels mosterd - zout en peper - scheutje Madeira wijn Ingrediënten appel - 16 sjalotjes - scheut olijfolie - klontje roomboter - scheut water - zout en Peper - 4 zoetzure appels

Hoofdgerecht: 4 personen
Ingrediënten varkenskarbonade
- 4 stuks karbonade met bot
- 4 eetlepels mosterd
- zout en peper
- scheutje Madeira wijn

Ingrediënten appel
- 16 sjalotjes
- scheut olijfolie
- klontje roomboter
- scheut water
- zout en Peper
- 4 zoetzure appels

1 Gevulde appel
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de sjalotjes en snijd ze in plakjes. Laat ze vervolgens op heel laag vuur in olijfolie en roomboter glazig (niet kleuren) worden, voeg eventueel wat water toe. Door ze te carameliseren worden ze mooi zoetig van smaak. Breng ze op smaak met zout en peper. Hol vervolgens de appels uit en vul deze met de sjalotjes. In de oven gaar maken in ongeveer 15 minuten. Ik vind ze het lekkerst als de appels niet te gaar zijn.

2 Karbonaatjes
Smeer karbonaatjes in met mosterd, zout en peper (insmeren met mosterd leerde ik van mijn moeder). Bak ze lekker bruin in olijfolie en roomboter. Afblussen met wijn, scheutje water kan ook, en even door laten trekken en zeven. Roer er vervolgens een paar klontjes koude roomboter door, dan krijg je een lekkere jus Serveren met rijst naar keuze.

En een glaasje Madeira, my dear?!
Rol ze op en eet smakelijk!

Al deze gerechten zijn bereid met de kruiden en specerijen van Simply Spices.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoekenWebsite ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld