Chili Con Droge Worst

Friese droge worst is natuurlijk altijd lekker om zo uit het handje te eten, maar deze keer maak ik een leuke variatie met deze oerhollandse worst op de bekende chili con carne!

Benodigdheden:

Voor de chili con carne:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 wortel
  • 1 blik tomaten
  • 1 verse tomaat
  • 1 rode peper
  • 1 blikje kidney bonen
  • 1 klein blikje mais
  • Chilipoeder naar smaak
  • 1 Friese droge worst 

Voor de saus:

  • 250 ml crème fraiche
  • Verse koriander of peterselie

Snij alle groenten zoals je dat lekker vindt.

Bak ui en knoflook glazig en voeg daarna de paprika, bleekselderij en wortel toe.

Dan de bliktomaten gevolgd door de verse en het rode pepertje (bepaal de scherpte zelf!).

Laat dit een paar minuten pruttelen, voeg de bonen en mais toe, en laat dan nog even zachtjes doorkoken.

Maak ondertussen het sausje door crème fraiche en kruiden te mengen.

Breng de chili op smaak met zout en peper en serveer met een gulle lepel van de saus.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld