Goudse moppen

Recept uit de keuken van Koning Willem 1 college, een lekker ouderwets koekje!

Benodigdheden:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram basterdsuiker + extra om het deeg mee in te rollen
  • 2 gram zout
  • Citroen zest naar smaak

Roer de boter met de citroen zacht en wit. Voeg de suiker toe en roer totdat deze ook geheel opgenomen is. Roer de gezeefde bloem erdoor en rol van het deeg “pillen” lange rollen (zo dik als een bezemsteel ongeveer). Zorg dat deze pillen mooi rond en gelijk zijn.

Rol elke pil door de suiker en laat opstijven in de koeling.

Snij van elke pil 15 koekjes en leg op een beboterde plaat of bakpapier. Leg de koekjes ‘in verband’ op de bakplaat. Afbakken op 160 graden Celsius in ongeveer 20 minuten.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld