Haagse bluf

Jaren woonde ik er, deze stad aan de kust waar ik vele borden opmaakte, vele biertjes tapte voor blije gasten op zonnige terrassen, waaraan ik zoveel goede herinneringen heb. Bluffen kunnen ze goed daar, misschien dat ik het daar geleerd heb, dat presenteren…!

Benodigdheden:

  • 1 citroen
  • 2 eiwitten (Gebruik dagverse eieren)
  • 100/125 gr poedersuiker
  • 20 cl rood fruitsap 
  • 4 wafels of bijvoorbeeld  mariakoekjes

 

Ontvet een kom door deze met het sap van een citroen schoon te maken. Klop de eiwitten (liefst met de mixer) daarin met de poedersuiker en vruchtensap  totdat mooie stevige pieken ontstaan. Het zal enigszins glanzen en je kunt de kom als het goed is even omkeren… 

Serveer met de koek en bluffen maar!

Tip! Als je Haagse Bluf over hebt kun je er meringues van maken door dit mengsel in de oven te bakken. De temperatuur en tijd bepalen hoe krokant en hoe droog het wordt.

Gaozah! Lekkah hoah


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld