Konijn, klassiek gestoofd met tomaat, kappertjes en olijven

Smeer het konijn of de konijndelen in met mosterd en bestuif het met bloem. Bak het vlees mooi bruin in de olie en verwijder het vlees uit de pan. Doe de gesnipperde ui en de gesneden wortel in dezelfde pan en bak het zachtjes glazig, daarna afblussen met de wijn.

Hoofdgerecht 
- 2, in delen (ongeveer 1 kilo incl. bot) Konijnen
- 1 scheut Olijfolie
- 3 eetlepels Bloem
- 4 eetlepels Dijon mosterd
- 2 Ui, gesnipperd
- 1 Winterpeen, in plakken 
- 250 ml Witte wijn
- paar takjes Tym
- paar takjes Rozemarijn
- 3 blaadjes Laurier
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 2 teentjes Knoflook
- ½ liter Kippenbouillon
- 1 blikje Bliktomaat
- 250 gr Groene olijven
- 100 gr Kappertjes
- naar smaak Zouten peper
- paar takjes Bladpeterselie

Smeer het konijn of de konijndelen in met mosterd en bestuif het met bloem. Bak het vlees mooi bruin in de olie en verwijder het vlees uit de pan. Doe de gesnipperde ui en de gesneden wortel in dezelfde pan en bak het zachtjes glazig, daarna afblussen met de wijn. 
Nu de tijm, rozemarijn laurier, tomatenpuree en knoflook toevoegen en goed mengen. Dan mag konijn weer in de pan samen met de bouillon.
Zachtjes alles ongeveer 1,5 uur laten koken, zorg wel dat het konijnenvlees  onder staat, of lepel af en toe saus erover. Doe dan het bliktomaat, de kappertjes en olijven erbij en op smaak brengen met peper en zout. Maak het af met wat gesneden bladpeterselie.

Ook lekker om een aardappeltje mee te koken, ongeveer kwartiertje van tevoren

Geroosterd konijn, bacon, peterselie & citroen
- 2 (ongeveer 1 kilo, incl. bot) Konijn
- 2 Ui gesneden
- 8 plakken Bacon
- 2 teentjes Knoflook
- paar takjes Tijm
- naar smaak Zout en peper
- 2 Citroen, geraspt
- paar takjes Bladpeterselie
- 150 ml Madeira wijn

Vul de konijnen met  citroen, peterselie en deel van de tijm. Doe ui, knoflook en tijm op de bodem van een ovenschaal. Leg de konijnen daarop en dek vervolgens af met de plakken bacon.
Rooster de konijnen ongeveer 40 minuten in de oven (180 graden), schep af en toe wat bakvocht erover. Haal de konijnen uit de schaal en zet de schaal op het vuur.

Je kunt nu bijvoorbeeld nog een uitje, knoflook, kruiden of zelfs appel toevoegen.
Daarna blus je af met de Madeira wijn  en kook je de saus iets in en breng het op smaak met peper en zout. Voeg uiteindelijk klontje boter toe voor glans, binding en smaak!

Alle ingrediënten voor dit recept zijn verkrijgbaar bij de bij COOP.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld