Lauwwarme aardappelsalade met knakworst van ‘Koetsier’ & gebakken garnalen

Slagerij Koetsier levert sinds kort aan de Coop Supermarkten knakworsten zoals knakworsten horen te zijn: met goed vlees en… ze knakken! Wat een feest om hiermee een heerlijke, maar gewaagde aardappelsalade te maken met garnaal! Lekker voor bij de barbecue!

Benodigdheden:

  • 4 lekkere aardappels, niet te kruimig
  • Scheut olijfolie
  • 50 gram spekjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjallotje
  • Scheut witte wijn
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • Lik mosterd
  • Beetje tijm
  • 8 grote garnalen in de schil
  • 4 knakworsten
  • Grofgemalen zwarte peper
  • Beetje zeezout
  • Eventueel wat waterkers.

  

Kook de aardappels in de schil (dat geeft smaak, en vitamines worden behouden).Bak ondertussen met een beetje olijfolie de spekjes uit. Knoflook en sjallot fijnsnijden en toevoegen en glazig laten worden.

Blus met een scheut witte wijn en laat even koken.

 

Dan mag de bouillon, mosterd en tijm erbij en even laten koken.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en snij ze als ze nog warm zijn. Doe ze in de bouillon en laat het geheel afkoelen.

Verwarm de knakworsten en op het laatste moment bak of grill je de garnalen net gaar (dus niet droog!).

Salade op bord leggen, garnalen en gesneden knakworst erop, eventueel garneren met bijvoorbeeld waterkers.

 

De aardappelsalade is zowel koud als warm lekker!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld