Tarte tatin van kruidig rundvlees, champignons & groenten, winterse salade

Tarte tatin van kruidig rundvlees, champignons & groenten, winterse salade

Tarte tatin van kruidig rundvlees, champignons & groenten, winterse salade
- 50 gr Roomboter
- 50 gr Bloem 
- 400 gr Mooi rundvlees om te stoven (nek, staartstuk)
- Scheut olijfolie & klont roomboter
- 8 Sjalot
- 4 tenen Knoflook
- 1 Winterpeen
- 4 stengels Bleekselderij
- 7 takjesRozemarijn
- 4 takjes Tym
- 5 blaadjes  Laurier
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 1 Tomaat
- 200 ml Rode wijn
- 200 ml Bouillon
- 2 theelepels Mosterd (Dijon)
- naar smaak Zout & Peper
- 150 gr Paddenstoelen naar keuze
- Bladerdeeg genoeg om ovenschaal mee te bedekken

Maak eerst de roux: smelt de boter en stuif de bloem er door een zeef bij, goed doorroeren en enkele minuten garen (laat het niet verbranden, goed roeren!) en zet apart.
Rundvlees bakken in gulle scheut olijfolie en klontje boter.
Sjalot, knoflook, wortel en bleekselderij toevoegen, paar minuten omscheppen en beetje glazig laten worden.
Dan de kruiden erbij en lekker meebakken.
Tomatenpuree en tomaat toevoegen en weer goed omscheppen.
Nu mag de mosterd erbij, doorroeren.
Nu gaan we de stoverij binden door beetje bij beetje de roux toe te voegen tot de gewenste dikte is bereikt. Let op: uiteindelijk wordt het een taart dus hij mag redelijk compact zijn, maar ook weer niet om een raam mee in te gooien! Gebruik je gevoel.
Breng op smaak met zout en peper, voeg de paddenstoelen toe en schep nog één keer om 
Stort in een niet te diepe beboterde ovenschaal en laat afkoelen.
Zodra dat is gebeurd, bedek je de schaal met ruim deeg, waarin je eerst gaatjes hebt geprikt zodat het deeg niet te veel gaat rijzen tijdens het bakken.
Probeer het deeg ‘naar binnen’ te rollen zodat je als het ware een bak creëert. Je gaat dit geheel uiteindelijk omdraaien, dan is het fijn als de inhoud van de schaal daarin blijft liggen als je begrijpt wat ik bedoel!
Maak vervolgens in het midden een groter (ventilatie) gaatje, waardoor overtollig vocht kan ontsnappen
Besmeer de taart met wat eigeel, en doe hem in een voorverwarmde oven (180 graden)
Controleer de kleur regelmatig en stel desgewenst de temperatuur bij
Na ongeveer een kwartier zal hij mooi bruin zijn, klaar!
Laat enigszins afkoelen, en maak ondertussen de salade

- 50 gr Spekjes
- 1 grote Aardappel
- 1 Sinaasappel
- 1 stronkje Witlof
- ½ stengel Bleekselderij
- 1 Biet gekookt
- 1 tak Rozemarijn
- handje Zwarte olijven
- 20 gr Rucola
- handje Walnoten
- 50 ml Balsamico azijn
- ½ citroen Citroensap
- 100 ml Extra virgen olijfolie
- naar smaak Zeezout & Zwarte peper

Bak de spekjes knapperig
Snij aardappel in partjes en kook beetgaar, laat afkoelen en zet apart
Probeer de sinaasappel te ontvellen en in eetbare partjes te snijden
De witlof haal je uit elkaar in mooie blaadjes
Bleekselderij en biet in gewenste vorm snijden
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de olijven en rozemarijn kort op hoog vuur
Maak een dressing van azijn, citroensap en olijfolie en breng op smaak

Nu alles mooi op een grote schaal verdelen en besprenkelen met de dressing

A table!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld