Twentse bakleverworst

Een prachtig Twents streekproduct, ik waardeer hem op (tenminste dat denk ik), met deze frisse salade.

Benodigdheden:

  • Voldoende bakleverworst
  • Drupje olie
  • 1 groene appel
  • 1 peer
  • ½ citroen
  • 100 gram rucola
  • 1 stronkje witlof
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 rood uitje
  • Paar eetlepels balsamico azijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout

Snij de worst in plakken en bak het lekker krokant. 

Ondertussen schil je de appel en de peer en snij je alle groenten naar wens.

Besprenkel appel, peer en witlof met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan en voor wat frisheid.

Maak een dressing door de balsamico azijn te mengen met mosterd en olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper.

 

Nu de salade opmaken; meng alle ingrediënten in een kom en zorg dat de dressing goed mengt.

Dan de worst prominent erop leggen, en ook een paar stukjes verbergen in de salade.

 

Ziedaar een salade voor iedereen en zo klaar!


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld