Zalm in honing & mosterd geroosterd, rozemarijn appels en ovenaardappels

Meng de olijfolie, honing, mosterd, knoflook en cayennepeper en wrijf de vis daarmee in. Leg de zalm in een ondiepe schaal en dek af, laat minimaal 2 uur marineren en draai af en toe om.

Hoofdgerecht 
- 600 gr Zalmfilet
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 eetlepel Honing
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 teentje Knoflook 
- ½ theelepel Cayennepeper
- naar smaak Grof zeezout
- 4 Golden delicious
- 2 eetlepels Roomboter
- stuk of 10 Kleine aardappel 
- paar takjes Rozemarijn
- paar blaadjes Munt

Meng de olijfolie, honing, mosterd, knoflook en cayennepeper en wrijf de vis daarmee in.
Leg de zalm in een ondiepe schaal en dek af, laat minimaal 2 uur marineren en draai af en toe om.
Maak ondertussen de appel en aardappel: snij de appel en aardappel in niet te grote partjes, rooster de aardappel in de oven met wat olijfolie en mooi krokant van buiten, zacht van binnen. Bak de appel met de rozemarijn in roomboter, in ongeveer 5 minuten tot de juiste gaarheid

Rooster de zalm in de oven op 180 graden in ongeveer 15 min. Rooster de zalm vooral niet te gaar: ik vind zalm het lekkerst als ie mooi rosé is!

Kruidige zalm met aquavit sour cream & gepofte aardappel

- 600 gr Zalm
- 1 eetlepel Korianderzaadjes
- 1 eetlepel Komijnzaadjes 
- 1 eetlepel Venkelzaadjes
- 1 eetlepel Witte peper
- 1 theelepel Zeezout  
- 1 citroen Citroensap
- 4 Aardappellen
- 75 ml Zure room
- 1 eetlepel Aquavit (of jenever)
- 1 eetlepel Witte wijn azijn
- paar takjes Bladpeterselie
- naar smaak Zout en peper

De zaadjes in de pan een minuut of twee kort bakken totdat ze lekker gaan geuren. Dan in de vijzel fijnstampen en zout toevoegen. De zalm insmeren met citroensap en kruiden, en een uurtje of twee laten marineren.

De aardappels kan je eerst even koken tot ze halfgaar zijn, dan doormidden snijden en met wat zout, peper, kruiden naar wens en wat olijfolie in aluminiumfolie wikkelen. Dan nog een kwartiertje in de oven op 180 graden.

Daarna mag de zalm in de oven op 180 graden, in ongeveer 12 minuten gaar laten worden. Pas op dat de zalm niet te gaar wordt:  ik vind zalm het lekkerst wanneer ie rosé is.

Meng de zure room met alle andere ingrediënten, en als je wilt kan je de saus pep geven met bijvoorbeeld cayennepeper, gembersiroop of mierikswortel.

Alle ingrediënten voor dit recept zijn verkrijgbaar bij de bij COOP.


Deel dit GERECHT:
Facebook Linked in Twitter

Zoek in gerechten

Geavanceerd zoeken



Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld