West Vlaanderen, bereikbaar paradijsje

Het is niet voor het eerst dat ik in België kom (vanwege mijn voorliefde voor dit stukje wereld), maar steeds weer ontdek ik nieuwe producten en gerechten.

Ik ben werkelijk laaiend enthousiast over deze aflevering vanwege de ongelooflijke diversiteit van wat wij jullie konden laten zien: hopscheuten zo uit de grond, ‘Grand Cru’ bier dat als beste ter wereld werd getest, grijze garnalen door bebaarde stoere vissers gevangen, zo uit de zee in mijn mond , Nederlands Holstein rundvlees door een gedreven Belgisch kok groot gemaakt , een chocoladefreak die tovert met cacao, enzovoorts enzovoorts. Het ging maar door.

Het valt niet mee om alle smaken die ik tegenkwam te vertalen naar een gerecht, uiteindelijk koos ik ervoor een heel eenvoudig gerecht te bereiden wat recht doet aan de Belgische eetcultuur die op eenvoud en smaak berust, recht in mijn straatje.
Eenvoudig qua smaak wel te verstaan, want de bereiding heeft wel wat aandacht nodig, maar het resultaat zal er zijn.

Awel, aan de slag! 


Hotels West Vlaanderen ( Watou )

Hotel Het Wethuys
Leuk hotel in Watou, 1 kilometer van de Franse grens. In dit dorp vind je ook het restaurant van Stefaan die onze gids was in deze uitzending. Dit keurige hotel heeft 4 hotelkamers die ieder uniek zijn ingericht met gratis Wi-Fi en een eigen badkamer. Dit hotel heeft ook een restaurant waar je lokale gerechten kunt eten.


Hotels West Vlaanderen ( Brugge )

B&B Exclusive Guesthouse Château De Spycker
Prachtig Bed & Breakfast gevestigd in een 19e eeuws kasteel in St. Kruis-Brugge, 4 kilometer van het oude centrum van Brugge. Comfortabele kamers en toegang tot een zwembad, een Turks Stoombad en een fitness. Het kasteel wordt omgeven door een heel mooi park met een vijver en ontspannende plekjes.

Hotel Navarra
Prachtig hotel gevestigd in een 17e eeuws herenhuis, op loopafstand van de Grote Markt en het Belfort van Brugge. Het hotel beschikt over een spa, met een binnenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. De kamers beschikken over alle comfort en ’s ochtends kunt u genieten van een heerlijk ontbijtbuffet.


Afbeeldingen

Zoek in gerechten
Website ontwikkeld door Media647 | Produktiekeuken TV | Design in beeld